Välj en sida

Att lägga pengar på sin bil är inte alltid det roligaste. Ibland skulle man hellre vilja lägga pengarna på något annat. Man kanske vill kunna åka på semester eller byta ut sina gamla möbler. Tycker du att din bil kostar alldeles för mycket pengar just nu? Skulle du kunna tänka dig att spara lite pengar till annat? Här nedan får du ett par tips som kan hjälpa dig att få pengar över till annat än din bil. 

Vårda bilen och spara pengar

Sköt om bilen

Du kan spara en hel del pengar genom att göra något så enkelt som att se till att din bil hålls i ett bra skick. Om du till exempel skulle vilja skaffa nya möbler till ditt hem, kan det vara bra att ha lite extra pengar till övers. Det kan du få genom att se till att din bil fungerar som den ska. Du håller din bil i trim genom att ta den till service regelbundet. När bilen lämnas in på service löser verkstaden alla eventuella problem, så att bilen kan fortsätta att köra utan problem. Glöm inte att rengöra din bil ofta, både på insidan och på utsidan. Det får inte bara din bil att se bättre ut, det ser även till att bilden håller mycket längre. Underskatta inte bilvården. Det är en viktig del av bilens underhåll. Om du sköter om din bil väl behöver du inte laga den lika ofta. Det sparar du pengar på i längden. 

Köp billigare delar och tillbehör

Något som du kan spara ganska mycket pengar på är delar och tillbehör. Att köpa nytt varje gång blir ofta riktigt dyrt i längden. Därför kan det vara smart att köpa mer begagnat. Det kan vara allt från reservdelar till verktyg och tillbehör. Det finns mycket begagnat ute på marknaden. I många fall kan man göra en riktigt bra deal, speciellt med privatsäljare. Var dock försiktig när du handlar med privata säljare. Det finns alltid en risk för bedrägerier, så var alltid försiktig när du handlar begagnade saker av privatsäljare.

Köp inte enbart originaldelar. Originaldelar till en bil kan kosta flera gånger mer än delar som inte är original. Även om en del inte är en originaldel kan den fortfarande vara av hög kvalitet. Det gäller bara att hitta de bra märkena och tillverkarna. Be en mekaniker om råd för att höra vilka delar som är bra och vilka som är mindre bra.

Snåla på bränslet

Använd mindre bränsle

Bilens bränsle utgör en av de största delarna av dens totala kostnad. Om man kan använda mindre bränsle varje månad kan man spara en hel del pengar. Du kan spara pengar på bränsle genom att gå eller cykla istället för att ta bilen överallt. Denna lösning fungerar såklart inte för alla. Om man bor långt ifrån samhället eller sitt jobb kan det vara svårt att låta bilen stå. Men om du har möjlighet att cykla eller gå istället för att ta bilen är det ett lätt sätt att spara bensinpengar på. Som bonus kommer du även ut och rör på dig mer.