Välj en sida

Att dra iväg med bil och husvagn på en riktig bilsemester kan vara otroligt roligt och givande. Man kan få uppleva mycket spännande efter vägen. Det är något av det allra bästa med just bilsemestrar. Funderar du själv på att dra iväg med din egen bil? Vill du att din bilsemester ska bli den bästa någonsin? Här får du några smarta tips som kan hjälpa dig att lyckas med din bilsemester.

Fixa campingutrustning

Förbered din bil

För att lyckas med din bilsemester behöver du såklart se till att din bil är i toppskick. Du vill ju inte att något tråkigt ska hända på vägen, eller hur? Kontrollera och undersök din bil ordentligt innan du planerar din bilresa. Det kan hända att du hittar ett fel som behöver åtgärdas innan du kan resa iväg.

Se till att allt på din bil fungerar som det ska. Kontrollera dina däck, se till att torkarbladen fungerar, kolla oljan och fyll på med spolarvätska. Om du märker att något är på tok med din bil bör du få det åtgärdat innan du kan börja tänka på att åka iväg på bilsemester. Det är verkligen viktigt att se till att bilen fungerar optimalt. Om man struntar i detta steg kan det få negativa konsekvenser senare.

Fixa campingutrustning

När du vet att din bil fungerar som den ska är det dags att leta efter campingutrustning. Att campa hör verkligen ihop med bilsemestrar. Du behöver självklart inte campa, men om du vill få till en perfekt bilsemester så bör du verkligen prova på camping. Det finns många olika sätt att campa på, så det gäller att bestämma sig för hur det är man vill göra. Vill du hyra en tältplats och bo i ett eget tält eller vill du hellre hyra en husvagn? Att tälta är oftast det allra billigaste alternativet. Om man vill bo lite mer bekvämt bör man dock hyra en husvagn eller en stuga. Om du ska campa kan det vara bra att skaffa lite extra utrustning utöver ett tält eller en husvagn, så detta är även någonting att ha i åtanke.

Packningsråd

När du har koll på din bil och all din campingutrustning är det dags att packa. Det är vid detta steg som de flesta gör misstag. Det är vanligt att man packar alldeles för sent. Vissa packar sina saker samma dag som de ska resa iväg. Det är en dålig idé och leder ofta till mycket onödigt stressande. Packa alltid dina saker i god tid, helst dagen före avresan. Packa de största och tyngsta sakerna, som till exempel stora resväskor, i botten på bagageutrymmet. Försök att fördela lastens vikt så jämt som det bara går. Det underlättar körningen enormt samtidigt som det även är bättre för säkerheten. Nödvändigheter som bör packas ner är exempelvis kläder, kanske en mindre matsäck, tandborste, tandkräm och en förbandslåda. Varför inte också besöka https://japebo.se om man är i behov av tillbehör till ens hörapparat eller andra nödvändigheter som man bara inte får glömma att ha med sig på resan.

 

Bra packningstips

Planera i god tid

Välj resmål och bestäm dig för vad du vill göra i god tid innan du åker. Ju tidigare du planerar alla aktiviteter desto lugnare och behaglig kommer din bilsemester att bli. Underskatta inte en bra planering. Att planera sin resa ordentligt är verkligen en viktig punkt som många tyvärr glömmer. Man vill ju bara ge sig iväg utan att tänka allt för mycket. Men försök att planera din bilsemester i god tid. Då får du en bättre resa.