Välj en sida

Att resa med bil är helt klart ett av de allra bästa och friaste sätten att resa på. Du behöver inte tänka på att passa några tider. Att resa kollektivt är ofta mycket mer begränsande än att resa med egen bil. Om man vill kunna ta sig vart som helst när som helst ska man alltid resa med bil. Skulle du vilja testa att resa med bil? Här får du ett par tips som kan göra hela resan lättare och bättre för dig. 

Så reser du med bilen

Välj hur du ska bo

Om du vill ut och resa med bil behöver du bestämma dig för hur du vill bo. Vill du bo på hotell? Vill du tälta i skogen? Skulle du vilja hyra en husvagn? Kanske vill du bara sova i bilen för att spara lite pengar? Bestäm dig för hur du vill bo under din resa. Det kan vara bra att ha koll på detta innan man börjar planera resten av sin resa.

Camping är ett av de bästa alternativen. Att bo på en camping är ofta mycket lugnare och mysigare än att bo på ett överfullt hotell mitt inne i en stad. Om du vill campa på din resa ska du se till att förbereda all nödvändig campingutrustning i god tid. Du hittar alla campingtillbehör du behöver här: https://www.nordiskcampingutrustning.se/shop/fortalt-93s1.html

Fixa till bilen i god tid

Fixa till din bil i god tid före din resa. Kolla så att däcken ser bra ut och byt ut dem om de är utslitna. Kolla även så att lufttrycket är ok. Fel lufttryck i däcken kan nämligen påverka både väggreppet och bränsleförbrukningen. Kontrollera även bilens oljenivå och fyll på med spolarvätska. Vårda din bil lite extra innan du ska iväg på resan. Ju mer du fixar till din bil desto bättre och behagligare kommer resan att bli.

Om du märker några eventuella fel, skador eller andra problem ska du ta den till en verkstad så fort du kan. Få alla problem lösta innan du ger dig ut på äventyr.  

Förbered dig inför resan

Var väl förberedd

Planera och förbered så mycket som du bara kan innan du reser iväg. Se alltid till att ha nog pengar till alla nödvändigheter på resan. Räkna med mat, boende, bränsle och aktiviteter i kostnaderna. Det kan även vara smart att räkna med lite extra. Man vet ju aldrig vad som kan dyka upp efter vägen.

Se till att ha planerat ut en rutt. Markera ut rutten på en fysisk karta, så har du något att följa om gps:en eller mobilen strular.

Packa endast de saker som är nödvändiga. Om man packar med sig en massa onödiga saker kan det bli svårt att hitta det man behöver, speciellt i stressade situationer när man har bråttom. Fyll inte hela bilen med packning. Ta bara med dig det som du kommer att behöva under din resa. Se även till att packa i god tid innan du åker. Helst ska du packa allt dagen innan resan. Då slipper du onödig stress och frustration.