Välj en sida

En hemmaverkstad skiljer sig i grund och botten inte så mycket mot en professionell verkstad. Det finns några prylar man bara MÅSTE ha oavsett om man grejar hemma med sina egna ägodelar eller på en företagsverkstad med någon annans ting. Låt oss därför kika på vilka föremål som tycks vara populära inköp bland andra verkstadsägare…

Inspektionsspegel

Precis som namnet indikerar är en inspektionsspegel en spegel som används för att se utrymmen som annars är svåråtkomliga. Verkstadsutrustning som en inspektionsspegel optimerar således arbetet, tack vare att du med spegelns hjälp kan se bakom och under saker som annars är svåra att se. Det kan vara exempelvis motorutrymmet i ens bil. Samtidigt är speglarna vanligtvis kulledade, vilket innebär att man kan vinkla dem åt olika håll.

Lyftblock

Lyftblock tycks vara något som är väldigt populärt bland de som har verkstäder. Detta är konstruktioner avsedda för lyft och drag och används som en säkerhetsprodukt för att skydda människor mot arbetsskador. Lyftblock kan se ut på olika sätt, som enhandsmanövrerade spaklyftblock eller snabblyftblock. De kommer även i väldigt många olika storlekar, och bör givetvis anpassas efter vad du förväntas lyfta med verktyget.

Domkraft

Ett annat verktyg som är väldigt vanligt bland verkstadsägare är ”domkraft”. Domkraft används för att lyfta tunga saker över korta distanser, och är ett måste för att verkstadsägare inte ska ta skada vid tunga lyft. Domkraft fungerar inte bara för den som ska lyfta på bilar och undersöka dem, men även till bilägare som behöver skifta sommardäck till bildäck eller vice versa. Allt för att kroppen inte ska ta onödigt mycket skada.

Väl0j helt själv. Foto: Pixabay

Kombidimmer

Med en kombidimmer styr man belysningen via en tryckfunktion i verkstaden. Det vill säga att korta tryck resulterar i att man får en lättare belysning och längre tryck ger en starkare belysning. Dessa dimmers är väldigt populära bland verkstadsägare tack vare deras miljövänliga sätt att belysa lokaler på. Man kan själv ställa in hur pass ljust det behöver vara, vilket som är väldigt praktiskt för den som äger en företagsverkstad så väl som den som har sin verkstad i sitt eget garage

Kabelupprullare

I en verkstad vill man i största möjliga utsträckning minimera risken för trassliga kabelhärvor som i värsta fall kan resultera i snubbelolyckor. Därför är det fler och fler verkstadsägare som införskaffar moderna kabelupprullare, det vill säga dem som är försedda med svängbart- vägg eller takfäste och reglerade med en spärr för önskat drag. Med en kabelupprullar minimerar man risken med att utsättas för faror i verkstaden.