Välj en sida

Om du letar efter en unik och intressant första dejt har du tur. Här är fem idéer till dejter som hjälper dig att lära känna din potentiella partner på ett roligt och avslappnat sätt. Ingen av dessa idéer kräver att du spenderar mycket pengar, så de är perfekta om du har en budget.

  • Gå på en naturvandring. Detta är ett utmärkt sätt att få lite motion och frisk luft samtidigt som du lär känna din dejt. Det finns gott om natursköna stigar över hela landet, så du hittar säkert en i din närhet. Vandring är ett utmärkt sätt att knyta band med naturen – och din dejt. Det är också en lågmäld aktivitet som inte sätter för mycket press på någon av er. Om du inte gillar vandring behöver du inte oroa dig – det finns många andra utomhusaktiviteter som ni kan göra tillsammans, som cykling, kajakpaddling eller till och med bara en promenad i parken.
  • Ha en picknick i parken. En picknick är en klassisk idé för första dejten av en anledning – det är roligt, avslappnat och kräver inga speciella färdigheter eller utrustning. Hitta en park i närheten av dig och packa ihop en läcker matbit att njuta av tillsammans. Om vädret inte är idealiskt kan ni alltid gå till det lokala kaféet eller puben i stället.
  • Kolla in ett konstgalleri eller museum. Om ni båda gillar konst är ett besök på ett lokalt galleri eller museum ett utmärkt sätt att tillbringa en eftermiddag. Ni kan gå runt och beundra utställningarna och sedan stanna till på kaffe eller lunch efteråt för att diskutera vad ni har sett. Om museer inte är er grej finns det gott om andra kulturella attraktioner som ni kan besöka, till exempel ett historiskt hus eller en lokal teater. Oavsett vad ni väljer att göra på er första dejt är det viktiga att ni har roligt och lär känna varandra bättre. Med de här idéerna kommer ni garanterat att ha en fantastisk tid – och kanske till och med hitta kärleken. Lycka till med dejten!
  • Ta en matlagningskurs tillsammans. Att laga mat tillsammans kan vara väldigt roligt – och det är ett bra sätt att lära sig mer om varandra. Hitta en matlagningskurs nära dig och anmäl dig till ett tillfälle. Ni kommer att få göra något gott, och ni har möjlighet att prata medan ni lagar mat.

 

Om matlagning inte är er grej finns det många andra kurser som ni kan ta tillsammans, till exempel danslektioner eller keramiktillverkning. Det viktiga är att ni gör något som ni båda tycker om.

Tänk utanför boxen när det gäller första dejten – de här idéerna kommer att hjälpa dig att ha en trevlig tid samtidigt som du lär känna din dejt bättre. Med de här idéerna behöver du inte gå på middag och bio! vill du skapa en profil kan du skapa en här!