Välj en sida

Miljön är alltid en mycket viktig fråga. Alla borde försöka göra skillnad på något sätt. Om alla gjorde något skulle världen vara men mycket renare och gladare plats. Det finns många enkla tips som kan göra din bil mer miljövänlig i längden. Här följer några exempel på vad du själv kan göra för att göra din bil mer miljövänlig.

Kontrollera avgassystemet

Man ska alltid ha lite koll på bilens avgassystem. Om bilen plötsligt börjar osa och lukta konstigt från avgasröret är det dags att göra något åt det. Om du misstänker att något är fel med ditt avgassystem ska du alltid prata med en mekaniker. På verkstaden kan de snabbt se om något är på tok med din bil. Ju snabbare du löser problemen med din bils avgassystem desto mindre kommer det att påverka miljön. Om du vill göra en insats för miljön ska du alltid se till att ditt avgassystem är i toppskick.

bil

Håll koll på förbrukningen 

Något annat som är bra att hålla koll på är bilens bränsleförbrukning. Ibland kan förbrukningen stiga en aning. Det kan bero på en rad olika faktorer. Ibland kan det vara däcken som är utslitna eller felinställda. Det kan uppstå problem med ett bränslefilter eller liknande. Det kan även ändra sig beroende på hur du som förare kör din bil. Om du är osäker på varför din bränsleförbrukning har ökat bör du lämna in bilen på en verkstad. Om de hittar ett fel kan de lösa problemen åt dig. Om de inte hittar några fel kan det vara dags att se över körvanorna.

Fuska inte med servicen

Du ska aldrig fuska med bilservicen. Bilservicen är nödvändig för att din bil ska kunna hållas i toppskick. Om du sällan lämnar in din bil på service kan större problem hinna uppstå innan du själv märker det. När du servar din bil ofta ser du till att den kör så optimalt som den bara kan. Det innebär att din bil kommer att förbruka mindre. Risken för allvarliga skador eller problem minskar, vilket innebär att du i längden kommer att kunna spara pengar som du annars hade behövt lägga på reparationer.

Se alltid till att lämna in din bil på service regelbundet. Du sparar inte bara pengar i längden. Du gör en stor insats för miljön också.


Ändra körvanor 

Som tidigare nämnt så kan det vara bra att se över sina körvanor. Hur miljövänligt är ditt körande egentligen? Försöker du att hoppa över växlar under växlandet? Kör du ofta ganska aggressivt på motorvägen? Bromsar du ofta och länge? Det finns alltid något man kan göra för att förbättra sitt bilkörande. Genom att förbättra dina körvanor gör du inte bara miljön en stor tjänst. Du kan samtidigt spara en hel del pengar på bränsle. Att spara pengar är något som få bilförare säger nej till. Försök att köra så miljövänligt som möjligt, så kommer din bil att bli mycket mer miljövänlig.