Välj en sida

Det är inte alltid lika lätt att få ihop nog pengar till en ny bil. För många av oss är bilen en absolut nödvändighet i vardagen. Då måste man kunna skrapa fram varje krona. Behöver du en ny bil men har ont om pengar? Här är några saker du kan göra för att kunna få råd till din nya bil.

Ansök om billån

Det de allra flesta väljer att göra är att ansöka om ett billån för att kunna köpa en ny bil. Det är helt klart det enklaste och snabbaste sättet att få ihop pengar på. Tyvärr har inte alla denna möjlighet. Om du till exempel redan är skuldsatt kan det vara riktigt svårt för dig att låna mer pengar. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar. Om du redan har skulder eller betalningsanmärkningar bör du därför se till att bli av med dessa innan du ansöker om ett billån. Om du är skuldfri är det bara att börja ansöka.

bilhandel

Investera

Något man kan göra i förväg är att investera i till exempel aktier eller liknande. Att investera i olika marknader kan hjälpa dig att tjäna lite extra pengar. Dessa pengar kan du senare lägga på din nya bil. Innan du börjar investera bör du först läsa på lite om aktiehandel. Ju mer koll du har desto större blir dina chanser att gå med vinst. När börsen svänger går många lätt i panik. När det kommer till aktiehandel är det bra att hålla huvudet kallt och hänga med i förändringarna. Du kan läsa mer om börssvängningar här.

Att investera i aktier är bra på många sätt. Om du inte redan har investerat i aktier borde du verkligen prova det.

Spara

Att spara pengar till framtida bilköp är alltid en bra idé. Om du redan har lagt undan pengar i förväg behöver du inte låna lika mycket när du väl ska köpa din nya bil. I vissa fall kanske du inte behöver låna något alls. Hur mycket du vill lägga undan är helt upp till dig. Det kan även vara bra att spara pengar till eventuella reparationer eller skador. Så se alltid till att lägga undan lite pengar, så kan du känna dig lite tryggare.

 

Sälj din gamla bil

Försök att sälja din gamla bil till högsta möjliga pris. Håll koll på priset för din bils modell. Vad brukar andra sälja sina bilar för? Försök att matcha deras priser. Sätt hellre priset så högt som möjligt i början och låt intressenter pruta lite. Det är bättre än att sätta priset lågt från början. Köpare kommer i stort sett alltid att vilja pruta på priset även om det redan är mycket lägre än de allra flestas pris. Så våga sätta ett högre startpris.