Välj en sida

Att äga bil är inte alltid en dans på rosor. Ibland kan det vara ganska påfrestande och frustrerande, speciellt när det kommer till vårdandet av bilen. Det händer ofta att man inte hittar de saker man behöver. Ibland kanske det händer en onödig olycka, bara för att man var dåligt förberedd. Här får du därför några tips som kan underlätta din bilvård i framtiden.

Ha alltid dessa saker i bilen

Ha alltid en pappersrulle eller en trasa liggandes i bilen. Det är bra om du skulle behöva torka bort något från vindrutan eller du behöver kolla oljenivån. Man vet aldrig när man kan behöva något att torka med. Det kan även vara smart att ha några plastpåsar liggandes. Då har du alltid något att förvara dina smutsiga trasor eller använt papper i.

En isskrapa är också ett måste, speciellt under de kalla, svenska vintrarna. Du vill ju inte komma ut till en helt igenfrusen bil och inte kunna göra något åt det. Det bästa är att alltid ha en skrapa liggandes i handskfacket eller i bildörren.

Någon typ av borste kan också vara trevligt att ha med sig i bilen. En borste kan användas för att borsta bort snö eller liknande med. Se bara till att borsten inte är för hård. Den ska kunna göra jobbet utan att skada lacken eller rutorna.

Klä dig efter arbetet

Klä dig alltid efter arbetet du ska utföra. Om du ska tvätta bilen kan det vara bäst att ta på sig kläder som kan tåla lite vatten och smuts. På varmare dagar kan det vara smart att ta på sig något kortärmat som till exempel t-shirts eller yogatoppar.

biltrasa
Om du ska byta olja eller om det finns risk för annat kladd bör du såklart ta på dig något som du inte är speciellt rädd om. Gamla slitna kläder är perfekt till just detta.

Ta alltid på dig kläder som skyddar dig från eventuella skador. Det är bättre att vara på den säkra sidan. Man vet aldrig när en olycka kan inträffa. Dina kläder ska heller inte vara ett hinder för dig. Du ska kunna utföra din bilvård utan problem. Du ska heller inte kunna fastna i något med dem. Tänk alltid säkerhet först.

Organisera dina bilvårdssaker

Håll dina bilvårdssaker organiserade. Förvara gärna allt på ett och samma ställe, så behöver du inte leta efter dem varje gång du ska använda dem. Försök att hitta ett system som passar dig. Din bilvård blir mycket lättare och roligare när allt bara flyter på och fungerar som det ska. Så gör dig själv en tjänst och organisera dina bilvårdsrelaterade saker. Lägg alltid tillbaka sakerna på sin rätta plats när du är färdig. Det underlättar verkligen.

Vårda bilen ofta

Om du vårdar din bil ofta behöver du inte jobba lika hårt eller länge varje gång. Om smutsen inte hinner gro in blir bilvårdandet mycket lättare och mindre tidskrävande. Håll koll på din bil. Ta tag i eventuella problem så snart som möjligt. Rengör ofta, både invändigt och utvändigt, så behöver du inte grovrengöra varje gång.

 

Håll även koll på lacken. Om du ser en skada är det bäst att du gör något åt den så fort som möjligt. Behandla bilen så ofta du kan. Då kommer du kunna njuta av en skinande bil i lång tid.